בריכות נוי

בריכות נוי המיועדות לגינה מוסיפות מימד חדש לכל גינה, פרטית או ציבורית, קטנה או עצומת מימדים.

בריכות נוי מספקות מקום מרגיע ושלו לשבת בו ביום קיץ חם, הן מוסיפות יופי לגינה וצליל המים הנעים והמרגיע לבדו יכול להיות סיבה מספיק טובה להציב בריכה בגינה. בונוס נוסף של בריכת נוי בגינה הוא האפשרות לגידול צמחי מים חדשים ושונים בתוך המים ובשולי הבריכה.

סוגי בריכות נוי לגינה

באופן עקרוני קיימים שני סוגים עיקריים של בריכות נוי לגינה בשימוש בישראל:

  • בריכות פלסטיק מוכנות – מגיעות מוכנות להנחה באדמה, במגוון גדלים וצורות, נחשבות עמידות לאורך זמן רב.
  • בריכות בבנייה עצמית – אלו בריכות נוי שנבנות על ידי בעלי מקצוע מאבנים, בטון ושאר חומרים והן מצופות מבפנים ביריעות PVC מיוחדות למניעת נזילות. גם הן נחשבות אמינות ועמידות ומציעות גמישות מרבית בעיצוב הגינה ובהתאמה לגינה.

שני סוגי בריכות אלו יכולים להיות מוגבהים מעל שטח הגינה, כאשר בריכות הפלסטיק מוסתרות עם צמחיה,אבנים ושאר אמצעי עיצוב ודקורציה לגינה, או שהן בכלל שקועות באדמה ואינן נזקקות לחיפוי.

עלויות של בריכות נוי לגינה

כיוון שמגוון האפשרויות הקיים בנוגע לבריכות נוי הוא כל כך גדול העלויות משתנות מאוד.
מבחינת הסוגים, כאמור, יש רק שניים, אם כי  הגודל משתנה, סוג הבריכה שונה, כמות החומרים והמכשור ההיקפי משתנים מאוד.

באופן כללי ניתן לומר שבריכת נוי הכי פשוטה ובגודל קטן יחסית יכולה לעלות בסביבות 3,000-5,000 שקל (יכול להיות פחות בבנייה עצמית אך צריך ידע ומיומנויות לשם כך) והמחירים יכולים להגיע גם לעשרות אלפי שקלים לבריכות גדולות בבנייה עצמית שמצריכות משאבות ומערכת פילטרים גדולה.

לכל גינה כמעט ניתן להתאים בריכת נוי בגודל ובתקציב המתאימים, הבריכה יכולה להיות מאוד קטנה וסמלית ועד מערכת גדולה מאוד בגינות פרטיות או ציבוריות רחבות ידיים.

התשתית הנדרשת להקמת בריכות נוי לגינה

הקמת בריכות נוי לגינה מצריכה הכנה ותשתית, כדי שפינת החמד הזו תשרוד שנים ארוכות ובמינימום אפשרי של תקלות. התשתיות העיקריות הן:

  • חפירה: אם מדובר על בריכות שקועות, צריך לחפור בור עמוק מספיק ובצורה המדויקת של הבריכה.
  • מים: כמובן שהבריכה צריכה לקבל מים בסופו של דבר אז חשוב להקים אותה קרוב לתשתית מים קיימת או להעביר צינור מים מתאים אל מיקום הבריכה העתידי.
  • חשמל: במרבית המקרים של הבריכות הבנויות נצטרך משאבה שצורכת חשמל ויש לבצע את התשתית המתאימה לכך. בנוסף, בכל סוג של בריכת נוי, סביר שנרצה להשתמש בתאורת גן ספציפית לאיזור הבריכה, כדי להדגישה ולהנעים בה את האוירה בשעות החשיכה.

שיקולים בהקמת בריכות נוי לגינה

פעמים רבות בעלי גינות מקימים לעצמם בריכת נוי או שוכרים גורם לא מיומן לעשות את העבודה, ובמהרה הם מתאכזבים לגלות שהבריכה הנחמדה שלהם הפכה למלוכלכת ועכורה לגמרי וכמובן ששום דבר לא צומח בה, כל זאת משום שהבריכה לא נבנתה כמו שצריך וכל השיקולים ההכרחיים לא נלקחו בחשבון.

ואלו הם:

  • מיקום: מיקומן של בריכות נוי לגינה הוא מאוד חשוב – השמש בישראל חזקה מאוד וצריך לבחור מקום ללא שמש מלאה בכל היום, מיקום שמציע חצי יום שמש יהיה מספיק. בנוסף, יש לקחת בחשבון את נושא ההצלה על הבריכה באם יש צורך – בין אם באמצעות ציליה, פרגולה או שתילה וגידול עצים חדשים.
  • גודל: הבריכה צריכה להיות בגודל מתאים לתנאי הגינה מבחינת היכולת לשמור על איזון אקולוגי מלא במערכת.
  • עומק: בריכות נוי צריכות להיות עמוקות מספיק לאפשר לצמחים מקום לגדול, מינימום של חצי מטר הוא עומק סביר.
  • איטום: בריכות נוי חייבות להיות אטומות לחלוטין – נזילות יגרמו לאובדן מים יקרים, לפגיעה באיזון של הבריכה ובנזק לפרחים ולעצים שבסביבה הסמוכה לבריכה.
  • משאבות ופילטרים: חשוב מאוד לבחור משאבה חזקה מספיק ומתאימה לצרכים הספציפיים של כל בריכה וכמו כן לדאוג לטיהור נכון של המים עם פילטרים או צמחים. רצוי שנקודת הבקרה שלהם תמוקם בסמוך לזו של מערכת השקיית הגינה

בריכות נוי לגינה הן תוספת מרשימה ומהנה לכל גינה ואם חשקה נפשכם באחת כזו, זיכרו כי חשוב מאוד להיעזר בשירותי בעלי מקצוע מיומנים להקמת הבריכה על הצד הטוב ביותר.

תתחדשו!

שתפו פוסט זה
התקשרו עכשיו